by olive

Portugal, de kinderjaren

Tussen de olijfbomen, in het binnenland van Portugal, daar ben ik opgegroeid. Om dagelijks in de natuur te zijn en ondergedompeld te worden in de Portugese cultuur heeft mij onmiskenbaar gevormd.

Samen met mijn ouders en zusje woonden we vlakbij een rustig dorpje. Met uitzicht over graanvelden, wijngaarden en olijfbomen. Hier heb ik eindeloos gespeeld, op slippers en in regenlaarzen. We genoten van het buitenleven. Van het plukken van wilde bloemen en picknicken in het gras. Het proeven van vijgen zo zoet als honing, sinaasappels en tomaten. Van kleins af aan ging ik mee naar de boer en de verse markt. Ik keek mee hoe Portugese gerechten gemaakt werden. Hier heb ik leren koken en genieten van het leven op het platteland.

Elke vakantie gingen we op pad en bijna altijd in Portugal. We hebben wat kilometers afgereisd! Met de tent en soms in een huisje. Mijn ouders namen ons overal mee naartoe: de bergen en natuur in, langs dorpen, steden en plekken die een rol in de geschiedenis van Portugal hebben gespeeld. En waar we ook kwamen, er werd lekker gegeten!

Naar Nederland

Na mijn middelbare school wilde ik graag naar het ondernemende en bruisende Nederland. Ik ging studeren en kwam in aanraking met antropologie en duurzaamheid. Met als droom om van de wereld een betere plek te maken. De rol die toerisme speelt in de ontwikkeling van een gebied, zonder de economie, cultuur en natuur uit het oog te verliezen, vind ik fascinerend. Dit is een van de drijfveren van Under the Olive Tree geweest.

Inmiddels werk ik als PR & communicatieadviseur met het koken, reizen en schrijven voor Under the Olive Tree als uit de hand gelopen hobby. Het is mijn manier om Portugal dichterbij te halen. En om jou te inspireren met de fijnste smaken en plekjes van het land die ik in mijn hart heb gesloten!

Boa viagem, Goede reis!

Under the Olive Tree
Under the Olive Tree