About

Portugal, de kinderjaren

Tussen de olijfbomen, in het binnenland van Portugal, daar ben ik opgegroeid. Waar ik mijn dagen in de natuur doorbracht en waar ik ondergedompeld ben in de Portugese cultuur.

Samen met mijn familie woonden we vlakbij een rustig dorpje in de streek Ribatejo. Met uitzicht over graanvelden en olijfbomen, en met een wijnboer als buurman. In het glooiende landscap van deze streek heb ik eindeloos gespeeld, op slippers en in regenlaarzen. Wat was dat intens genieten van het buitenleven! Van het plukken van wilde bloemen en picknicken in het gras. Het proeven van vijgen zo zoet als honing, van allerlei soorten sinaasappels en grote tomaten. Van kleins af aan ging ik mee naar de boer en de verse markt. Ik keek mee hoe Portugese gerechten gemaakt werden. Van de ‘sopas’, de traditionele soepen tot aan de bolos, cataplanas en kip piri-piri. Hier heb ik leren koken en leven op het ritme van het platteland.

Elke vakantie gingen we op pad en bijna altijd in Portugal. We hebben wat kilometers afgereisd! Met de tent en soms in een huisje. Mijn ouders namen ons overal mee naartoe: de bergen en natuur in, langs dorpen, steden en plekken die een rol in de geschiedenis van Portugal hebben gespeeld. Met als vaste prik: waar we ook kwamen, er werd lekker gegeten!

Naar Nederland

Na mijn middelbare school wilde ik graag naar het ondernemende en bruisende Nederland. Ik ging studeren en kwam in aanraking met antropologie en duurzaamheid. Met als droom om van de wereld een betere plek te maken. De rol die toerisme speelt in de ontwikkeling van een gebied, zonder de economie, cultuur en natuur uit het oog te verliezen, vond ik toen – en nu nog steeds – fascinerend. Dit is een van de drijfveren van Under the Olive Tree geweest. Naast iets terug willen doen voor het land wat ons zo gastvrij heeft ontvangen.

In mijn ‘normale’ dagelijks leven ben ik sinds 2020 business strateeg & talent manager van foodies en fijnproevers. Na 5 jaar Under the Olive Tree als reisbureau, moest in 2020 het roer om, om begrijpelijke redenen. Na een periode van stilstaan is het nu tijd om verder te gaan als reisdagboek.

Under the Olive Tree is en zal altijd een uitnodiging zijn om er op uit te gaan en te genieten van het pure en rustige leven in Portugal. Een manier om ‘mijn’ Portugal dichterbij te halen. Om te kunnen wegdromen als het in Nederland weer met bakken uit de hemel komt. Maar vooral: om jou te inspireren met de fijnste smaken en plekjes van het land dat ik in mijn hart heb gesloten. Boa viagem, goede reis!

Liefs,

Under the Olive Tree